Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku jaki dodaje rabarbar. Kwaskowy smak przełamany polewą czekoladową. Smacznego.
blaszka , garnek do rozpuszczenia czekolady,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 308
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1135
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 156
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 16
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 308
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1135
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 156
Składniki
Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić na kawałki, następnie zasypać cukrem. Spód tortownicy 25/25 cm lekko wysmarować tłuszczem i wyłożyć herbatnikami. Żółtka utrzeć z masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do utartej masy dodawać porcjami ser i budyń cały czas ucierając. Do masy serowej dodać pokrojony rabarbar (pamiętać, aby odlać powstały sok). Na koniec do masy delikatnie wmieszać ubitą piane z białek. Masę przelać do przygotowanej tortownicy, piec w 170 stopniach około 60 - 70 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą z dodatkiem śmietany 30 %. Udekorować listkami mięty. Czas przygotowania około 40 minut + czas pieczenia