Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z porzeczką na kruszonce"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
kruszonki rozgniatam w palcach (nie zagniatam ciasta, masa powinna się sypać!). Połowę kruszonki rozsypuję na dnie tortownicy wyłożonej pergaminem.
Twaróg ucieram z masłem, cukrami i jajkami na puszystą masę. Wsypuję budyń i wlewam mleko. Dodaję olejek, miksuję ok. 3 min. na najwyższych obrotach. Wylewam na blachę.
Rozsypuję na serniku umyte, osuszone porzeczki. Przykrywam resztą kruszonki. Piekę w temp. 180°C ok. 55 min (grzanie góra-dół). Sernik studzę przy uchylonych drzwiczkach.
75 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 12-16 porcjiŹródło: Kobieta i życie