Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczek zawsze dobry.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 172
Składniki
Mąkę z proszkiem posiekać z zimnym masłem. Dodać cukier, żółtka i zagnieść ciasto. Wykleić ciastem foremkę i wstawić do lodówki na 20 min. Formę wcześniej wysmarować masłem. Żółtka z cukrem ubić na puch. Dodać masło i dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać ser i w dalszym ciągu miksować. Dodać mąki z proszkiem i sok z cytryny. Białka ubić usztywniając łyżką cukru. Śmietankę ubić na sztywno. Delikatnie połączyć wszystko używając szpatułki. Masę wyłożyć na ciasto. Pieczenie 180 stopni - 70 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Ptasie mleczko rozpuścić w naczyniu dodając 2 łyżki mleka. Wystudzony sernik pokryć czekoladową masą. Smacznego.