Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Ubić z cukrem na pianę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, żółtka, wymieszać. Wylać na blachę i piec ok. 35 min. Wystudzić. Mleko zagotować z cukrem. Śmietanę i jaja roztrzepać, dodać do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie ser. Margarynę zmiksować, dodawać po łyżce sera i dalej miksować. Połowę masy wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć połówki truskawek. Na truskawki dać II część masy. Truskawki zmiksować. Żelatynę rozpuścić w wodzie. Jeszcze ciepłą dodać do truskawek. Wymieszać. Wylać na masę. Wstawić do lodówki.