Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto które można upiec 2 dni wcześniej
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Z podanych składników zarobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia (duża blacha wym. dna 39x27 cm) ułożyć 1 ciasto, posmarować dżemem, 2 ciasto. Przygotować masę serową: masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ser, pianę z białek, mąkę ziemniaczaną, masę serową wyłożyć na ciasto, przykryć 3 ciastem, ubić pianę, dodać cukier, orzechy, wymieszać, wyłożyć na ciasto i przykryć 4 ciastem, odstawić do podrośnięcia. Piec ok 50 min w temp 180". po ostudzeniu można polukrować lukrem cytrynowym.