Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik na zimno z truskawkową galaretką. Polecam przepis, proste wykonanie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1173
Składniki
Herbatę zaparzamy i studzimy. Biszkopty nasączamy w herbacie i wykładamy na formę (25x25). 2 galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Do twarogu dodajemy serek mascarpone i serki waniliowe, miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i delikatnie łączymy z twarogiem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Mieszamy i wlewamy do formy. Wstawiamy do lodówki. 2galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i studzimy. Tężejącą wlewamy delikatnie na wierzch ciasta. Schładzamy w lodówce aż galaretka stężeje całkowicie. Przechowujemy lodówce. Smacznego ;)