Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały serniczek na święta wielkanocne.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1142
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie: Gruszki obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić, wrzucić do garnka, podlać odrobiną wody, posypać cukrem waniliowym i prażyć, aż lekko się rozpadną. Obydwie galaretki rozpuścić w ½ litra gorącej wody, wlać do gruszek i odstawić w chłodne miejsce do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać miód, twaróg, cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, rozłożyć biszkopty i wylać przygotowany twaróg, ładnie wyrównać i wstawić do lodówki do schłodzenia. Gdy ser stężeje wylać na górę ostygniętą galaretkę z gruszkami i ponownie wstawić do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Polewę czekoladową rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować schłodzony placek. Ponownie wstawić do lodówki i podawać następnego dnia. SMACZNEGO.