Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i puszysty sernik na spodzie biszkoptowym jest szybki w przygotowaniu. Deser wprost idealny na weekendowy podwieczorek. Ponadto stanowi doskonałą ochłodę w czasie cieplejszych dni.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 197
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1162
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 197
Składniki
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Powoli dodajemy serki homogenizowane (bądź jogurt) i cały czas mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej, gorącej wody. Po przestudzeniu żelatyny bardzo powoli dodajemy ją do masy serowo-kremówkowej. Cały czas miksujemy, by składniki dobrze się połączyły. Na koniec dodajemy sparzone rodzynki i mieszamy całość raz jeszcze.
Napar herbaciany wlewamy do miseczki i zwilżmy (b. krótko zanurzamy biszkopty) w niej każdy biszkopcik, następnie układamy je w tortownicy tworząc zwarty spód.
Na biszkopty wylewamy masę serową. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki lub cząstki mandarynek.
Przestudzoną i lekko tężejącą galaretkę (mniejsza ilość wody gwarantuje lepsze stężenie galaretki) wlewamy na wierzch sernika.
Wkładamy formę do lodówki i po kilku godzinach można degustować ciasto.
Smacznego!