Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leciutki sernik na zimno, idealny na upały. Jako spód wykorzystałam ciasto, które zostało mi po zrobieniu Tortu Myszka Minnie.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 232
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 137
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 232
Składniki
Ciasto pokruszyć, masło roztopić - wymieszać i wyłożyć dno tortownicy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i włożyć do lodówki na czas przygotowywania masy serowej.
Serek wymieszać z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie (5 minut), potem odcisnąć i rozpuścić w garnku na małym ogniu. Kilka łyżek serka przełożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Następnie mieszankę dodać do reszty serka. Wstawić do lodówki. Kremówkę ubić na sztywno, partiami dodawać do tężejącej masy serowej. Całość wymieszać i przełożyć do tortownicy. Wyrównać powierzchnię i wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Truskawki umyć, przekroić na pół i ułożyć na wierzchu sernika, posypać migdałami. Smacznego :)