Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik migdałowy z tropikalną nutą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1145
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 311
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1145
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 163
Składniki
Przepis przysłała Renata Kawa z Krakowa
Masło stop, ostudź. Biszkopty rozdrobnij, dodaj czekoladę, esencję, cukier i masło. Połącz. Wyłóż tortownicę. Piecz 10 min w 150°C.
Masa: czekoladę stop, ostudź. Twaróg zmiksuj, dodając cukier, jajka i czekoladę. Dodaj resztę składników (na koniec mąkę). Masę rozsmaruj na cieście, piecz godzinę i 10 min w 160-170°C.
Wierzch: czekolady stop, połącz z kremów ką. Polej sernik. Ozdób osączonymi owocami i płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie