Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik marmurkowy z czekoladą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
ok. 90 minut • Porcja ok. 160 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na ok. 18 porcji
Czekoladę połam na kawałki i stop w kąpieli wodnej. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Cały czas ucierając, porcjami dodawaj zmielony ser i śmietanę. Następnie wsyp proszek budyniowy, kaszę oraz wbij jajka. Miksuj, aż wszystkie się połączą.
Masę serową podziel na dwie części. Jedną połącz z wystudzoną roztopioną czekoladą.
Podłużną foremkę wyłóż pergaminem. Na przemian wlewaj do niej obie masy serowe. Następnie delikatnie przemieszaj całość widelcem, żeby utworzył się marmurkowy wzorek.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 190°C. Piecz około godziny. Po upieczeniu zostaw przez 20-30 minut w otwartym piekarniku. Po całkowitym wystudzeniu oprósz go kakao – najlepiej przez drobne sitko.
Piekąc wysoki sernik w wąskiej formie nie ucierajmy masy serowej na dużych obrotach miksera. Może się zbytnio napowietrzyć i sernik się zapadnie.Źródło: Kobieta i życie