Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 320
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, połączyć z pozostałymi składnikami, szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i pozostawić na około trzy godziny w zamrażarce. Międzyczasie przygotować nadzienie, najpierw wymieszać masło z cukrem i wanilią cukrem. Dámy żółtka po jednym i wymieszamy. Dodajemy tvarog, budyń a nakoniec białka /ubite w sztywną piane/ Na końcu wmieszać rodzynki.
Przygotujemy blache. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jedna połowę ciasta. Wylać masę serową i zetrzeć druga polowe ciasta część ciasta. Piec około 60 minut w temp. 180'C.