Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki i aromaty sernika oraz ciasta czekoladowego w jednym.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 42
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1171
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, 4 łyżeczki kakao, 3/4 szklanki cukru oraz jogurt siekać tak długo, aż się połączą,ale nie zbiją w jedną masę. Powstałe ciasto powinno być łatwe do pokruszenia.
Tortownicę o średnicy około 26 cm natłuścić i oprószyć mąką. Do tak przygotowanej formy wsypać połowę ciasta i równomiernie rozprowadzić na dnie.
Ser wymieszać ze szklanką cukru, jajkami, budyniem w proszku oraz 2 łyżeczkami kakao i wlać do formy na warstwę ciasta.
Drugą połową ciasta posypać wierzch masy serowej.
Sernik piec przez 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Po wyjęciu z piekarnika oddzielić nożem sernik od boku tortownicy i upuścić całość z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i tym samym zapobiec zbytniemu opadnięciu sernika.
Sernik najbardziej smakuje dobrze schłodzony w lodówce.