Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na cieście kakaowym z polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Masło, cukier, kakao i wodę zagotuj. Zostaw do wystygnięcia.
Po ostudzeniu dodaj żółtka i wymieszaj, odlej pół szklanki masy. Do reszty dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz ubitą pianę z białek. Wymieszaj.
Masa serowa Żółtka oddziel od białek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodaj roztopione masło, twaróg, budyń oraz otartą skórkę i sok z cytryny. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto, wyrównaj i wyłóż masę serową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę.
Po upieczeniu i wystudzeniu polej pozostawioną masą kakaową i posyp wiórkami kokosowymi.