Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i wilgotny sernik z czekoladowo-kajmakowym wykończeniem.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli miksować przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i jasno-kremowa masa.
Dodać budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Dodać ser i miksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką pszenną tortownicy o średnicy około 22 cm.
Sernik piec przez około 70 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Kiedy wierzch sernika zacznie się przypiekać, grzałkę górną wyłączyć i pozostawić do końca pieczenia tylko grzałkę dolną.
Po upieczeniu brzegi sernika oddzielić nożem od tortownicy i upuścić go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza co sprawi, że po ostygnięciu nie opadnie za bardzo.
Na ciepłym serniku rozprowadzić kajmak i pozostawić do całkowitego wystudzenia.