Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobione z jabłkiem, pachnące cynamonem, albo z malinami, pachnące latem!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Ciasto francuskie trochę odmrażamy (albo przygotowujemy samodzielnie, choć to wersja dla cierpliwych) i dzielimy na 12 kwadratów. Jeśli mamy jabłka ze słoika lub dżem malinowy, to mamy mniej roboty. Jeśli zaś świeże jabłka, to należy je obrać, wykroić gniazda i przesmażyć trochę na patelni z cynamonem i cukrem (lub bez cukru, ze słodzikiem itp.) Na każdy kwadrat układamy jabłka lub maliny, lub czym tam nasze rożki chcemy nadziać i sklejamy kwadraciki w trójkąty.
Nasze rożki układamy na blasze. Ja potraktowałam je pędzelkiem maczanym w wodzie, ale można też użyć białka. Można posypać odrobiną cukru perlistego. Piec do zarumienienia w 200 stopniach (ok. 15 minut).