Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dodatku bez pieczenia to super proste i pyszne ciasto oraz przydatny przepis dla tych, którzy nie mają piekarnika lub nie lubią piec.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 330
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1176
Składniki
Zaczynamy od przygotowania budyniu. Z litra mleka odlewamy 1,5 szklanki. Większą część przelewamy do garnka i gotujemy. Do mniejszej porcji dodajemy mąke pszenną, ziemniaczaną a także cukier i cukier waniliowy. Całość zaczynamy mieszać ruzgą i dodajemy żóltka. Mieszamy do momentu połączenia skłaników.
Gdy mleko zaczyna się gotować to przelewamy wcześniej wymieszaną zawiesinę. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie przelewamy do salaterki i przykrywamy folią żeby nie zrobił się kożuch.
W misce ucieramy mikserem masło w temperaturze pokojowej. Dodajemy po kilka łyżek budyniu a na koniec 3 łyżki wiórek kokosowych.
Na blaszy lub naczyniu do zapiekania układamy warstwę herbatników i na to wylewamy część kremu.
Wyrównujemy krem i układamy kolejną warstę herbatników. Powtarzamy tak 4 razy.
Górna warstwa to cienka część kremu oraz rezszta wiórek kokosowych. Wstawiamy do lodówki na noc lub na kilka godzin. Po tym czasie mogę życzyć …. Smacznego!!!