Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z najlepszych ciast, które wykonuje moja mama :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 25
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 318
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1159
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 188
Składniki
Z mąki, margaryny, jajek, kwaśnej śmietany i drożdży ugnieść ciasto. Następnie podzielić je na dwie części i każdą z nich rozwałkować. Obie części zwinąć w kostkę i włożyć do lodówki na ok 10 min. Po tym czasie ponownie rozwałkować, zwinąć i schować do lodówki. Czynność tę wykonać w sumie 3-4 razy.
Po ostatnim wyciągnięciu z lodówki ciasto rozwałkować do wielkości blachy. Jedną część rozłożyć do wcześniej nasmarowanej margaryną blaszki. Następnie wyłożyć pokrojony w kostkę rabarbar, posypać cukrem i bułką tartą. Na końcu wszystko przykryć drugim kawałkiem ciasta. Skleić brzegi oraz pokaleczyć nożem.
Piec w temperaturze 170-180 st. C ok. 40 min (na złoty kolor). Po wystygnięciu - polukrować. Smacznego!