Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik wychodzi bardzo puszysty nie opada za bardzo po upieczeniu i znika bardzo szybko.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1113
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na spód herbatniki.Ja użyłam kakaowych ale mogą być zwykłe ;). Do miski wkładamy ser z wiaderka,same żółtka oraz cukier waniliowy.Miksujemy wszystko aby nie było grudek.Następnie wlewamy olej cały czas miksując,dodajemy mleko w proszku i miksujemy do wymieszania się składników. Czas na białka :).Ubijamy je ze szczyptą soli aby piana była sztywna następnie dodajemy cukier i jeszcze raz miksujemy aby masa była sztywna i błyszcząca. Do tak ubitej piany dodajemy po troszku masy serowej i mleka i mieszamy wszystko ręcznie najlepiej drewnianą łyżką do połączenia się składników i żeby masa była gładka. Masa serowa ma rzadką konsystencję więc proszę się nie przejmować :). Gotową masę wylewamy na herbatniki wygładzamy szpatułką i wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu nie wyjmujemy ciasta z piekarnika tylko studzimy przy otwartych drzwiczkach. Kiedy ciasto będzie się studzić robimy polewę. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy cukier,wsypujemy kakao i mieszamy do połączenia się składników a następnie dodajemy śmietanę i znów mieszamy aby nasza polewa była gładka.
Po ostygnięciu polewy smarujemy nią wystudzone ciasto.Wierzch ciasta możemy posypać dodatkowo wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!!!