Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 316
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1156
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 21
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 316
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1156
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 182
Składniki
Zaczyn Do miski wsypać pokruszone drożdże dodać, cukier, mąkę oraz szklankę ciepłego mleka. Wszystko razem wymieszać i odstawić na 15 minut pod przykryciem do wyrośnięcia ------------------------------ Owoce Rabarbar pokroić w kostkę. Zasypać go dwiema łyżkami cukru, wymieszać i odstawić na pół godziny. ------------------------------ Kruszonka W głębokim talerzu lub misce łączymy wszystkie składniki na kruszonkę: mąkę, masło, cukier i wyrabiamy, aż powstaną grudki z ciasta. ------------------------------ Ciasto Do osobnej miski wsypujemy mąkę, olej, cukry, jajka oraz gotowy zaczyn. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy pod przykryciem do podwojenia objętości ( ok. 30 minut). Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy kawałki rabarbaru. Całość posypujemy kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy 40 minut bez termoobiegu.