Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe, orzechowe z bananami. Ciasto keksowe z lukrem cytrynowym. Ciasto wyszło dosyć wysokie, miękkie i pyszne.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1097
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 243
Składniki
ciasto-Żółtka zmiksować z połową cukru. Przesiać mąkę z proszkiem, dodać orzechy i miksować, dolewając kefir a na koniec olej.Białka ubić ze szczyptą soli, potem resztą cukru.Porcjami dodawać do ciasta i mieszać dużą łyżką drewnianą.Na sam koniec dodać pokrojone w plasterki banany i wymieszać. Przełożyć do blaszki 22x36 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok.1 godz.w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
Po upieczeniu, zdjęć papier i ostudzić ciasto.
lukier- Utrzeć cukier puder z ekstraktem albo sokiem cytrynowym.Stopniowo po troszku dolewać gorącej wody i utrzeć, na lejącą papkę. Polać zimne ciasto i rozsmarować.
Zaraz posypać płatkami migdałowymi. Czekoladę rozpuścić nad parą, przelać do rożka papierowego i polać ciasto w esy-floresy.