Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z owocami"
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 153
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 303
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 153
Składniki
ciasta dokładnie wymieszaj. Podziel na dwie części. Jedną wyłóż na blaszkę o wymiarach 24 na 36 cm. Drugą przełóż do zamrażalnika. Jabłka i gruszki obierz, zetrzyj na tarce. Zasyp cukrem i cynamonem, odlej sok. Brzoskwinie pokrój i dodaj do masy.
Na ciasto wyłóż masę owocową. Drugą część ciasta zetrzyj na tarce. Wierzch posyp migdałami. Piecz 50 minut w temperaturze 170°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Teresa Murowana mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień