Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duża blacha ciasta z borówkami. Na weekend jak znalazł :)
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1127
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1127
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Jajka, mleko i olej muszą być w temp. pokojowej. Jajka ubijamy z cukrem na białą puszystą masę - około 10 minut na najwyższych obrotach. Następnie powoli dolewamy olej i mleko (cały czas ubijając). Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy - ja robię to mikserem na najniższych obrotach ale można też szpatułką. Opłukane borówki obsypujemy wiórkami kokosowymi.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i na wierzchu układamy borówki z wiórkami kokosowymi. Pieczemy w temp. 170 st. około 50-55 minut (sprawdzam patyczkiem). Po wystudzeniu oprószyłam cukrem pudrem.