Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 139
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 139
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 237
Składniki
Masło na ciasto zmiksuj z cukrem, miodem, żółtkami i śmietaną.
Połącz z mąką przesianą z sodą i kakao oraz z przyprawą i migdałami.
Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej mąką podłużnej formy.
Piecz godzinę w piekarniku o temperaturze 180 stopni C.
Wystudź, przekrój w poprzek na połowę.
Miękkie masło na krem (powinno mieć temperaturę pokojową) utrzyj z cukrem pudrem.
Cały czas ucierając, dodawaj po łyżce mascarpone, na końcu dodaj też skórkę z cytryny.
. Przygotowaną masą przełóż blaty.
Posmaruj nią też wierzch i boki ciasta.