Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczne świąteczne ciasto bez mleka i cukru. Marchewka, kakao i cynamon. Tylko kilka składników, tanio i smacznie.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 313
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1152
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 166
Składniki
Do miski dodajemy olej i jajka. Mieszamy.
W oddzielnym naczyniu mieszamy mąkę, ksylitol, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i kakao. Suche składniki łączymy z mokrymi. Dodajemy startą marchew i suszone owoce. Mieszamy do połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach bez termoobiegu.
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!