Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne chrupiące pierniczki z wzorem piękna ozdoba świątecznego i wigilijnego stołu.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Do rondelka włóż masło, miód sztuczny i prawdziwy, cukier i przyprawę do piernika, wszystko podgrzej do rozpuszczenia, następnie ostudź.
Do miski przesiej mąkę z sodą, dodaj jajko i przestudzoną masę miodową. Wyrób gładkie ciasto. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Stolnicę posyp mąka ciasto podziel na 3 części i każdą z nich wałkuj cienko. Następnie wycinaj za pomocą foremek dowolne kształty pierniczków z wzorem.
Układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8-10 minut w temperaturze 180 st.
Pierniczki przechowuj w pojemnikach szklanych lub metalowych.