Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto z makiem z kremem z kaszy manny o smaku migdałowym
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 193
Składniki
Ciasto: Utrzeć margarynę z cukrem, dodać jajka i po kolei resztę składników. Piec w temp. 180 stopni 30-35 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Wkład kokosowy: Ubić białka, dodać cukier, na końcu wiórki i wymieszać delikatnie łyżką. Piec na złoty kolor.
Krem z manny: Mleko zagotować z cukrem waniliowym, dodać kaszę, zagotować i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać wystudzoną mannę, a na końcu jajko i aromat.
Polewa: rozpuścić masło, dodać posiekaną czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia czekolady.
Ciasto po wystudzeniu przeciąć na 2 placki, nasączyć herbatą. Połowę kremu wyłożyć na 1 placek, przykryć wkładem kokosowym, posmarować resztą kremu, przykryć 2 plackiem, polać polewą. Schłodzić.