Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze mnie przerażało wyrabianie ciasta drożdżowego , a tu raz dwa i gotowe,,,,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1155
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Składniki
Gotujemy ziemniaki , przecieramy przez praskę .
Do miski wlewamy olej, cukier , rozkruszone drożdże , cukier waniliowy, sól dokładnie rozcieramy widelcem.Dodajemy też 2 roztrzepane jajka.Do masy dodajemy zmielone ziemniaki , przesianą mąkę , wyrabiamy wszystko na jednolite elastyczne ciasto.Z ciasta formujemy małe pączki , przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pączki. Gorące pączki nadziewamy marmoladą , powidłami lub obsypujemy cukrem pudrem.Z tej porcji ciasta wyszło mi 26 pączków.