Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa w jednym pączki i chruściki. Nasze Babcie robiły właśnie takie ciasto.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Składniki
Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Do miski wsypać mąkę i dodać, przygotowany wcześniej z drożdży, połowy szklanki ciepłego mleka, łyżki cukru, łyżki mąki rozczyn. Następnie dodać utarte żółtka, resztę ciepłego mleka, spirytus i dokładnie wyrobić. Na koniec dodać lekko ciepłą rozpuszczoną margarynę, dalej wyrabiać aż ciasto będzie odchodziło od ręki, po czym odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i z jednej połowy wyrobić pączki, a z drugiej chruściki. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.