Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Ciastka które zawsze pieczemy na Boże Narodzenie. Orzechy, cukier waniliowy zapach roznosi się po całym domu. Delikatne i lekko chrupiące najlepsze z dużą ilością cukru pudru i wanilii. Zapach świąt :)
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1093
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 147
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1093
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 147
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 240
Składniki
Wychodzi ok. 30 ciasteczek. Orzechy lekko rozdrobnić w robocie. Zimne masło pokroić w kostkę. Do orzechów dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Ciasto zawinąć w folię i schłodzić minimum 60 minut. Potem blat roboczy podsypać lekko mąką. Odrywać większe kawałki ciasta i rolować wałek jak na kopytka. Odkrawać kawałki i każdy delikatnie zrolować, potem zwinąć w podkówkę. Ciastka układać na blasze z papierem do pieczenia. Blaszki z ciastkami przed pieczeniem trzymać w lodówce.
Piec w 175 C ok. 17-20 minut. Mnie tym razem wyszły 32 ciasteczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.