Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na muffinki zrodził się podczas poszukiwania świątecznych inspiracji. Krem czekoladowy wyszedł pyszny nada się również do tortów i innych wypieków. Gorąco polecam :) Smacznego !
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 47
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1184
Składniki
Mąkę, proszek i kakao przesiać i odłożyć na później
Masło utrzeć na puszystą i jasną masę. Dodać cukier i jaja jedno po drugim cały czas ucierając.
Do masy maślanej dodać suche składniki, mleko i kremówkę. Wymieszać szpatułką.
Formę na muffinki wyłożyć papilotkami i i wypełnić je masą. Piec w temperaturze 190 stopni około 20-25 minut. Wystudzić.
Masa czekoladowa: Śmietanę odgrzać w garnuszku prawie do wrzenia. Zdjąć z palnika i wrzucić posiekaną czekoladę (u mnie milka mleczna). Mieszać aż czekolada się rozpuści. Odstawić w chłodne miejsce do momentu aż czekolada będzie na tyle gęsta aby można ją były wyciskać przez rękaw cukierniczy. Przed samym włożeniem do rękawa ubić mikserem. (Jeśli zgęstnieje zbyt szybko można podgrzać).
Muffinki ozdobić masą czekoladową tworząc "gniazdka" na których układamy jajka wielkanocne schoko bons :)