Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Brytfannę wysmarować margaryna i ułożyć herbatniki ( ewentualnie herbatniki ułożyć na papierze ) Do garnka wlać mleko i wrzucić margarynę wsypać cukier i cukier waniliowy oraz wiórki kokosowe i kakao. Doprawić do odpowiedniej słodkości.
Tuż przed zagotowaniem mleka wsypać mannę cały czas mieszając aby nie zrobiły się grudki poczym wylać zawartość na brytfannę z herbatnikami.
Wrzucić pokrojonego banana i rodzynki i wgnieść w masę, całość przykryć herbatnikami ( jak masa jest ciepła) po wystygnięciu całość polać polewa i gotowe. Można zrobić ciasto bez kakao, banana, rodzynek i wiórków kokosowych czy polewy, ale mi najbardziej smakuje taka wersja,proporcje cukru można zmienić wedle własnego uznania, należy pamiętać, że polewa zmienia smak całego ciasta.