Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki , pyszny i prosty do przygotowania deser na bazie masy makowej i ciasta francuskiego. Polecam
nóż, papier do pieczenia, blacha, łyżka,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 41
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1170
Składniki
czas przygotwania15 minut + czas pieczenia Ciasto francuskie wyjąć z lodówki chwilę wcześniej przed rozpoczęciem pracy. Rozłożyć , pociąć na trójkąty. Na każdym trójkącie rozłożyć porcję masy makowej , zwinąć tworząc rogalik, zwijać zacząć od szerokiej strony ciasta. Górę każdego rogala posmarować rozbełtanym białkiem. Ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia ( ja wykorzystałam papier z ciasta francuskiego). Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , włożyć przygotowane rogaliki i piec 20 minut. na złoty kolor. W międzyczasie kiedy rogaliki się pieką rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem mleka. Po upieczeniu wyjąc i polać rozpuszczoną czekoladą. Smacznego
Przygotowanie ciasta, pocięcie w trójkąty i rozłożenie maku.
Rogaliki zwinięte gotowe do pieczenia.
Rogaliki po upieczeniu.
Rogaliki gotowe do podania.