Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1178
Składniki
Użyłam kwaśnej chudej śmietany aby lody były lżejsze, można użyć kremówki i ja ubić a potem już wszystko to samo. Wymieszałam trzepaczka malaksera w jednym pojemniku, śmietanę, sok z połowy cytryny, posiekaną miętę, cukier puder i skórkę stratą z połowy cytryny i dodałam aromat rumowy do ciast. Mieszaninę wlałam do maszynki do lodów. Przy małej ilości lody były gotowe w 20 minut. .
Świetnie smakują z owocami i udekorowane listkami mięty. Smacznego :)