Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 331
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1177
Składniki
Szpinak zmiksować z odrobiną oleju na jednolitą masę. Jajka miksujemy razem z cukrem na jasna i puszystą masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej oraz szpinak i miksujemy na wielkich obrotach. Na koniec łączymy z przesianymi składnikami tylko do połączenia. Wlewamy do formy (u mnie kwadratowa tortownica) i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 30 -35 minut. Do lekkiego zarumienienia lub tzw. Suchego patyczka. Z wystudzonego ciasta ścinamy wierzch ciasta. Wodę zagotować i rozpuścić w niej dwie galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.
Przygotowanie kremu Żelatyną rozpuścić w zimnej wodzie, gdy napęcznieje upłynnić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na małych obrotach, gdy pojawią się pierwsze fale na śmietance małymi porcjami dodajemy serek mascarpone i na koniec dodajemy upłynnioną (nie gorącą ) żelatyną. Ciasto wkładamy do tortownicy lub rantu, i smarujemy kremem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Oprószamy kawałeczkami ze ściętego wcześniej ciasta. Gotowe ciasto zostawiamy w lodówce na kilak godzin lub całą noc.