Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówka bez wyrabiania w wersji ciemnej. Z truskawkami. Polecam bo szybka i prosta!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1180
Składniki
Składniki umieszczamy w dużym garnku; po kolei: 1.rozkruszone drożdże 2.cukier 3.ciepłe mleko 4.rozmącone jaja 5. olej 6.mąka 7.kakao Nie mieszamy! Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Drożdże powinny zacząć pracować.
Składniki na kruszonkę łączymy, robimy kulę, wsadzamy do zamrażarki aby potem dało się ją zetrzeć na tarce. Po 1,5 godziny ciasto mieszamy łopatką lub mikserem, przekładamy do blachy ( duża prostokątna). Na wierzchu układamy truskawki w plasterkach. Ścieramy na tarce kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Wstawiamy na nagrzanego ( ale wyłączonego piekarnika) na około 15 minut, aby ładnie wyrosło. Po tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni i pieczemy przez około 45 minut.
Posypujemy cukrem pudrem.