Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko smacznie :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1154
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 181
Składniki
Mąkę z proszkiem zmieszać, dodać margarynę i posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę, i wszystko wymieszać. Odkroić 1/3 ciasta (na posypkę). Resztę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub papierem śniadaniowym. Posypać ciasto bułką tartą lub mąką. Poukładać owoce( ja wybrałam rabarbar).
Ubić białka ze szczyptą soli, najlepiej schłodzone. dodać do ubitej masy 1/2 szklanki cukru oraz 1 i 1/2 paczki kisielu, delikatnie wymieszać. Wylać masę na owoce.
posypkę można podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao. posypkę pookładać na ciasto lub zetrzeć na tarce po uprzednim schłodzeniu. piec w temp. 170 stopni przez około godzinę. Smacznego