Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka są szybkie w przygotowaniu i tanie. Bez jajek!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 327
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1169
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść (ja trę margarnę na tarce jarzynowej wprost do mąki wymiesznej z cukrem i proszkiem do pieczenia, maczając margarynę w tych składnikch i pocierając na tarce) i wstawić na 1 do lodówki. Po tym czassie podsypać mąką stolnicę, rozwałkować na cienkie placki i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Zamiast mąki można użyć do posypywania maku :). Ciastka mozna posmarować rotrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzenego piekarnika .180st.C na około 15 min.Piec na złotko.Jeśli nie posypiemy cukrem, możemy po upieczeniu zlepiać np.dżemem po 2 krążki.