Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Krem cytrynowy z bezą"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 46
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Pokruszone herbatniki wymieszaj z rozpuszczonym masłem i bułką tartą i taką masą wyłóż dno foremek o średnicy 10 cm. Wstaw do lodówki. Sok z cytryny, cukier, jajka, żółtka i masło podgrzewaj mieszając do uzyskania kremowej masy. Ostudź.
Piekarnik rozgrzej do 180°C i piecz foremki z masą herbatnikową około 10 minut. W tym czasie ubij białka na sztywno. W trakcie ubijania dodaj pozostałe na bezę.
Krem cytrynowy wlej do foremek. Masę bezową przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj wierzch kremu. Piecz jeszcze około 5 minut aż beza się zarumieni. Podawaj natychmiast.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14