Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kostki z mango z winogronem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 29
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1163
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 198
Składniki
Zmiksuj na gładko herbatniki. Dodaj miękkie masło i zagnieć sztywną masę. Dociśnij ją na dnie brytfanny wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw spód w chłodne miejsce.
Serek wymieszaj z jogurtem i cukrem. Dodaj sok z cytryny, umyte winogrona i pokrojone na kawałki mango. Żelatynę przełóż do 1/3 szklanki zimnej wody do nasiąknięcia. Potem rozgrzej ją niemal do punktu wrzenia i wlej do przygotowa- nego kremu. Dobrze wszystko wymieszaj i wlej na stężały spód w formie.
Zrób polewę. Mango rozmiksuj. Włóż do rondla z cukrem i wlej 200 ml wody. Zagotuj, po chwili wsyp proszek budyniowy wymieszany w 50 ml wody. Gotuj chwilę. Mieszanką polej sztywny krem i wygładź. Schłódź. Czas przygotowania: 60 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 174 kcal.Źródło: Na żywo