Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne muffinki"
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1114
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 150
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 247
Składniki
Czas przygotowania: 35 minut. 1 sztuka: 190 kcal. Cena sztuki: 0,80 zł
Obie mąki wymieszaj z cukrem, przyprawami oraz proszkiem i sodą oczyszczoną. Do wysokiego naczynia wlej mleko, maślankę oraz stopione masło. Wbij jajko. Szybko wymieszaj mikserem.
W trakcie mieszania porcjami dodawaj przygotowane wcześniej sypkie .
Formę na muffinki posmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą. Ciasto wymieszaj z rodzynkami, nałóż łyżką we wgłębienia formy. Piecz 25 minut w temperaturze 190 st.
Gdy muffinki wystygną, udekoruj je bitą śmietaną oraz marcepanowymi figurkami.Źródło: Tina