Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...udany eksperyment z barwnikami,ale można oczywiście pominąć E...w przepisie i zrobić tradycyjne biszkopty z kolorową marmoladą :-) Polecam obie wersje.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Upiec 3 biszkopty,każdy z 2 jaj,1/3 szkl cukru, 3 łyżek mąki,1 łyżeczki proszku i kilku kropel zapachu oraz szczypty barwnika(ubić białka,utrwalić cukrem,dodać żółtka i zapach,a następnie przesianą mąkę,barwnik i proszek) Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia,cienko rozsmarować ciasto i wstawić do gorącego piekarnika (200) piec 15-20 min.Po upieczeniu delikatnie oderwać papier od ciasta, przełożyć je na ściereczkę i zwinąć w roladkę.Zostawić do ostygnięcia.
W 3 garnuszkach podgrzać dżem,dodając do każdej porcji inną galaretkę.Zagotować do momentu rozpuszczenia galaretki.Po ostudzeniu,kiedy marmolada zacznie już gęstnieć przekładać masę na kolorowe biszkopty i zawijać w roladki.Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki,do całkowitego ściągnięcia dżemu.Ja użyłam dżemu brzoskwiniowego,z czarnej porzeczki i marmolady z jabłek i brzoskwiń (zielone nadzienie).
SMACZNEGO