Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kuchni na Wiejskiej powstają ciasteczka na cieszyńskie święta ;) Miękkie ciasteczka maślane rozpływające się w ustach.
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 138
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 236
Składniki
Składniki wyrobić w misce, cienko rozwałkować. Wykrawać foremkami dowolne kształty.
Układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika k temperaturze 180 stopni. Pieczemy 8 do 10 minut.
Upieczone, rumiane ciasteczka możemy skleić dżemem lub marmoladą. My użyliśmy dżemu porzeczkowego. Obsypane cukrem pudrem smakują wyśmienicie (nie tylko w święta).