Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na klasyczny keks z mnóstwem kolorowych bakalii. Keks piekę tradycyjnie na święta Bożego Narodzenia, ale nie tylko wtedy. Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, a jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 189
Składniki
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Wlać aromat migdałowy. Na końcu wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz bakalie obtoczone mąką. Całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej. Keks piec około 60 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Ostudzić, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.