Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta z owocami, a to jest fantastyczne!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 34
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 207
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 34
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 324
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1166
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 207
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać śmietanę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawać na przemian z jogurtem do masy jajecznej. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec można dodać 1-2 łyżki cukru dla utrwalenia. Ubite białka delikatnie połączyć z ciastem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy i rozsypać borówki po wierzchu. Piec 40-45 min. w temp. 180 OC. Po upieczeniu i ostudzeniu można obsypać cukrem pudrem.