Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka błyskawiczne. Robią się błyskawicznie i znikają też błyskawicznie. Żytnio-owsiane ciasteczka są chrupiące i lekko wilgotne. Chrupkość to orzechy i płatki owsiane, wilgoć i miękkość pochodzi z marchewki.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 333
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1183
Składniki
Wychodzi 13 sporych ciastek. Mąkę zmiksować z płatkami i cukrem. Dodać orzechy, startą marchewkę i imbir, wlać olej i sodę zmieszaną z sokiem cytrynowym. Wszystko zmiksować do połączenia się składników. Z masy uformować 13 kulek. Potem lekko je spłaszczyć widelcem.
Piec w 185 C kilkanaście, 20 minut, do przyrumienienia.