Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka zapiekane pod kruszonką to przepyszny pomysł na szybki w wykonaniu deser. Miłośnicy szarlotek i cynamonu będą zachwyceni tym smakiem, aromatem i prostotą. To jest takie mini ekspresowe wykonanie szarlotki. Podawałam mój deser na ciepło z bitą śmietaną, ale można dodatkowo zaserwować do tego lody. Zachęcam by upiec takie jabłka, są przepyszne! Składniki wystarczają na porcję dla 3 osób.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 27
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 321
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1160
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 192
Składniki
Jabłka pokroiłam w kostkę i wyłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypałam cukrem i cynamonem.
Zrobiłam kruszonkę z masła, mąki i cukru. Oprószyłam tak przygotowaną kruszonką jabłka. Zapiekałam bez przykrycia 30 minut w 200 stopniach.
Podawałam z bitą śmietaną.