Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię przepych, a ten ujawnia się w farszu :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 44
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 328
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1175
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka utrzeć z dwoma szklankami cukru i jednym cukrem waniliowym. Margarynę posiekać nożem w mące, wlać jajka, olejek pomarańczowy i śmietanę. Zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, jedną wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem wielką blachę. Pozostałą część ciasta podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao i zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić na dośc grube plasterki. Wrzuci do garnka, dodać 1,5 szklanki cukru i 2 cukry waniliowe, poddusić pod przykryciem ok 3-4 min (by puściły nieco soku), następnie odkryć dodać bakalie i wciśnięty sok z jednej cytryny oraz dodać otartą z niej skórkę, wsypać cynamon, wymieszać i pozostawić bez przykrycia, mieszając co jakiś czas, aż do miękkości.
Gotowy gorący farsz, wyłożyć na ciasto, na wierzch ułożyć "skubiąc" resztę pozostawionego ciasta białego i kakaowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 min. SMACZNEGO!