Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, pachnące goździkami ciasteczka na co dzień lub od święta.
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1125
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 151
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 250
Składniki
Mąkę razem z cukrem pudrem i goździkami przesiewamy do miski. Do tego dodajemy zimne masło i aromat pomarańczowy. Zagniatamy dość szybko i formujemy kulę. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na godzinę do lodówki. Z zimnego ciasta odrywamy niewielkie kawałki i formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę rozgniatamy widelcem, aby uzyskać wzorek. Ponownie wstawiamy do lodówki na 15 minut. Pieczemy 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.