Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, bezglutenowe, ciasto bez grama mąki. Wyszło idealne, wysokie, mięciutkie, rozpływające się w ustach, nic nie czuć fasoli. Takie nie za słodkie, jak ktoś chce bardziej słodkie to można dodać cukru czy miodu. Upieczcie, a zaskoczycie nim każdego. Bardzo polecam.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 178
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 20
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 314
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1153
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 178
Składniki
Fasolę dokładnie odsączmy z zalewy ( można przepłukać zimną wodą ), następnie wraz z bananami blendujemy na gładką masę, dodajemy kakao, olej i sodę i bardzo dokładnie mieszamy.
W osobnej większej misce miksujemy jajka z cukrem i miodem na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce fasolowej masy i dokładnie miksujemy.
Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka przez około 45-50 minut.
Upieczone ciasto studzimy, najlepiej na metalowej kratce. Kroimy, podajemy. Smacznego życzę.
Ciasto można pokroić na 16 sporych porcji.